Totalt antall sidevisninger

torsdag 8. mars 2012

Utepils og raki

 Noen ganger er heller ikke vinteren så værst. Det må vi ærlig innrømme. Denne seansen ble faktisk avbildet i januar, men fordi jeg trodde at noen ville bli misunnelig, ble de ikke publisert da.

Nå nærmer imidlertid våren seg i Norge også, og da unner vi hverandre en slik en, eller to?

Og han kameraten under var ute og spiste lunsj: Litt tzatziki, noen oliven og en karaffel med raki.

Og vi må bare innrømme det: Lunsjen ble ei trivelig stund!

Vindfull vinter

 Vi har hatt en ganske vindfull vinter i år. Og havet har også vist krefter mange plasser. I Milatos kunne vi se steiner på opp til 2-3 kilo som var skylt 10-15 meter inn på land. Disse bildene er fra Malia, og her har vinden flyttet på tonnevis med sand langs stranden. Hele strandlandskapet er faktisk endret mange steder.

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Masse drivved er skylt på land, og dette blir materialer til mange nye og rare ting. Men jeg må lage dem først. Da vil det også komme bilder.



søndag 4. mars 2012

Rambo-presten i Faistos


I landsbyen Voriza ikke langt fra Faistos bestemte en 23 år gammel gutt og hans 15 år gamle kjæreste seg for å rømme sammen. Hun var datter av landsbyens prest. Hennes mor fikk imidlertid nyss i planene, og varslet straks presten, jentas far. Han ble ordentlig forbannet, tok med seg jaktrifla og startet å skyte på huset  til guttens familie. Etterforskere fant 12 tomhylser rundt eiendommen.  Den 39 år gamle presten er nå ettersøkt, og politiet i Mires har gjennomført en foreløpig høring.
 Dette er imidlertid ikke første gang presten skremmer sine sognebarn ved å oppføre seg som Rambo. I 2010 hadde han og broren med våpen i hånd hentet en lokal forretningsmann ut fra en kafe. Saken endte i retten, men presten fikk en betinget dom ettersom forretningsmannen ikke ble skadet.  Kirken drøftet også saken, men lot ham beholde prestekappen ettersom ingen var skadet.
Nå mener folk i landsbyen at det er nok, og at prerstens oppførsel er fullstendig uakseptabel, og ikke forenlig med prestegjerningen.