Totalt antall sidevisninger

mandag 27. februar 2012

Nå har vi oppdaget en ny fugleart her på Kreta: Enkeltbekkasin (mekregauk)! Og det var ingen tvil, dette var lyden vi hørte:  http://fuglar.no/galleri/lyder/Gallinago.gallinago.mp3

Her er et bilde:      

Boka sier at denne bare er å finne her på vinterstid, og vi hørte den i 23-tiden på kvelden. Selv om vi ennå ikke har sett den, så er det ihvertfall trivelig å ha hørt den. Minner oss faktisk litt om Grønningen i Markabygda, for der er eneste stedet vi har hørt den i Norge.

fredag 24. februar 2012

Helse for alle penga....

Norsk TV flommer over av reklame for helseprodukter. Mye er sikkert bra, men er det riktig å tro at vi har bruk for alt?
Ta for eksempel denne, som skal være bra for muskler og ledd. Tror vi at disse tar produktet? Eller at de får en bedre dag av dette produktet?
Triomar er bra for hjerte og blodomløp, sies det. Og Medox holder deg friskere lenger.
Legen til høyre fant jeg på Internett. Han reklamerer for Medox, fordi han da blir kvitt pasientene raskere!

Og det finnes mange flere: Omega 3, Activia, Tran, Biola, Vitaminbjørner og Grønnsakbjørner, Omega Pro, Sambucol, Sunkost, Uncle Ben`s ris, Stabburmakrell, og mange fler.

Selv har jeg begynt å trimme så smått. En time tre dager i uka, og kanskje en fjelltur i helga. Og jeg spiser masse kortreist, ferskt og friskt. Og milde mirakel: Muskler og ledd er bedre, pusten og kondisen er bedre, og jaggu fungerer magen også. Blodpumpa virker som på en 25-åring (ihvertfall ikke langt unna, sa legen til meg).

Mye tyder på at det ikke er spesielt vanskelig å spise eller leve sunt, selv med noen kilo for mye, og til tross for at pensjonsalderen nærmer seg styggfort.

torsdag 23. februar 2012

Blålysene på!



Når slike biler er ute med blålys, er det beste å senke farten?
     Nei, ikke her på Kreta! Forleden var vi på vei hjem fra Iraklion, og tok igjen en politibil med blålysene på. Fartsgrensen på stedet er jeg usikker på, men det var 4-felts motorvei med midtdeler, og politibilen kjørte i ca 80 i det høyre feltet. Og som sagt med blålysene på. Men dette sinker vel trafikken, tenker du kanskje?
     Her er det bare en ting å gjøre, tenkte jeg, og jeg gjorde det først. Ga tegn, ut i venstre felt, og dro forbi. Hva som skjedee? Politibilen forsvant bak oss, og han så vi ikke mer til. Men i Norge tør vi ikke, for der hadde dette sikkert kostet 7-8000 kr i bot. Regjeringen trenger jo pengene for å få budsjettet til å gå opp!

fredag 17. februar 2012